Dubai - Danmark Tredje Etape

Den 10. Maj - Turen går til Wroclaw, Polen

Polen har ingen af os været i, så det er med lidt spænding, at turen går til Wroclaw. En by med ca. 640.000 indbyggere. Vi valgte at stoppe i Wroclaw halvvejs til Warszawa, da MC turen ellers ville blive for lang, har lært af turen fra Samsun til Istadbul, hvor vi kørte 850 km på en dag!


Det er jo dejlig let at køre igennem europa, ingen paskontrol, bare skønt.

Polen ser ud til at være meget velorganiseret, tingene er i orden, veje, tankstationer, generelt ser det hele meget velplejet ud.

Naturen på vej til Wroclaw er rigtig flot, der er stadig en del bjerge, som dog langsomt ebber ud og ligner mere og mere dansk natur. Efter ankomst gik vi en turen i byen hvor jeg tog et par billeder, derudover kan vi ikke berette så meget fra Wroclaw.
Tur til Warclaw

På tur i byen

Den 11 Maj. Afgang fra Wroclaw til Warszawa.

Video ud af Wroclaw og  ankomst Warszawa

Warszawa har ca 1.7 mill indbyggere, og har igennem tiderne være under preussisk, svensk, russisk og tysk kontrol.

Da vi i dag bevægene os på gåben ind i byen, havde vi overhovedet ingen ide om hvad der mødte os. Vi kunne fra hotellet se en masse moderne towers, og et enkelt kirkespir. Gitte havde fået et kort over byen og kunne se, at der skulle være en gammel bydel et par km væk.

Vi blev meget positivt overrasket, jeg tog en del billeder, men spørg mig ikke hvilke bygninger det var, men smukke vedligeholdte gamle bygninger.

Warszawa er helt sikker et besøg værd, både for dem, der vil se noget kulturelt og for sådan nogen som os, der gerne vil se nogle smukke bygningsværker og nyde livet på en dejlig fortovs restuarant. Der er rigtig mange restauranter og cafeer, hvor man kan få alt hvad hjertet begærer til fornuftige penge. (Golf klubber er også indenfor overkommelig rækkevide)


Vi fandt et lille hyggeligt spisested da vi ankom i går, der tager vi også hen i aften inden turen går viderere til Vilnius i morgen.


Det moderne Warszawa

Bybilleder fra den gamle by

Bybilleder fra den gamle by

hygge, hygge og hygge

Den 13. Maj Afgang fra Warszawa til Vilnius i Litauen

Video med afgang Warszawa  - Ankomst Vilnius

Det startede så godt ud af warszawa, lidt vejarbejde og så vi var ude på den skønneste motorvej. Glæden varede kort, motorvej blev til en hovedvej med rigtig meget trafik, specielt mange lastbiler til Rusland og baltikum. Vejbanerne var som at køre i 2 badekar, så meget hjulspor var der - ikke særlig spændende. Det blev til en tur på 560 km, hvor vi lige var 50 meter inde i Hvide Rusland, kort før paskontrol. Vi havde ikke lige forventet en grænseovergang på det tidspunkt. Vi stoppede og begyndte at kigge kort, da en tolder fra den Polske side kom og spurgte hvor vi skulle hen – ”Vilnius i Litauen” så er det nok ikke smart i kører den her vej, men nu er i kommet så langt, at i bliver nødt til at blive registreret ved den tolden til Hvide Rusland, jeg skal nok gå med og forklare situationen. Det tog lige 1 time ekstra, plus vi måtte 50 KM tilbage for at komme ind på den rette vej. Puuuha – der var lidt hjertebanken. Resten af turen forløb smertefrit, specielt da vi havde krydset grænsen til Litauen, og kom ind på vejen til Vilnius. Vejen var ikke særlig stor, men næsten igen trafik og en dejlig natur.

Den 14. Maj Vilnius - Litauen

Efter en god nats søvn var vi klar til at udforske Vilnius. Første step at få et kort i receptionen, og så på jagt efter den gamle by. I starten var vi ikke særlig imponeret at den gamle by i Vilnius, bygningerne var ikke særlig velholdte. Vi var lidt skuffet i starten indtil vi fandt den rigtige bydel og det begyndte at ligne noget. Jo  længere vi kom op af gaden jo bedre blev det. Hvis man ser bort fra den dårlige bydel som vi kom igennem, vil Vilnius virkelig have noget at byde på.Nye Litauen

Lidt ældre og gammelt ikke vedligehodt.

Flot gammelt velrestuareret Litaun.

Alter Kollega und Freund - Kedde, Danke für einem wundervollen Nachmittag, in ein neu renowirten Gasthof.

Video afgang Vilnius til Tallin

Den 15. Maj Vilnius, Litauen til Tallinn i Estland

Vi havde et dejligt ophold på Radisson i Vilnius, kan varmt anbefales, kanon restaurant, god betjening.


Det var gråvej da vi startede vores tur til Tallinn, men vejret blev efterhånden bedre og en dejlig vej det første lange stykke. Vi havde valgt ikke at tage en overnatning i Riga, hvad der ellers var planlagt fra starten. Selvom starten gik rigtig godt, blev det nok en af de længste ture vi har haft. Vejret skiftede mellem sol, regn og overskyet, så vi havde en del pauser undervejs. Dette var ikke det værste, men at man sidst i maj skal opleve temperaturer på mellem 5 og 8 grader havde vi ikke lige regnet med, så det var to forfrosne der ankom til Tallink Express Hotel. Et godt varmt brusebad gør underværker, vi tog sammen til at gå op i den gamle bydel. Det regnede og var hundekoldt og mange på flere af de gode spisesteder var alt optaget. Det lykkedes dog at finde et dejligt spisested, desværre fik vik ikke set ret meget af byen. Afgang fra Vilnius fra en næsten skyfri himmel til at skyerne lige så stille trak op og så var det bare nok, pause I Rimi.

Middag i den gamle by, med 1 billede

Det var hvad det blev til i Tallinn, da vi begge var go forfrosne og trætte efter den lange tur. Næste dag skulle vi, sjovt nok med færgen til Helsinki, hvor vi var blevet inviteret, sjovt nok igen af en gammel kollega, Frank Lönnqvist, til at overnatte på hans ø en ø 1½ times sejllads fra en lille by uden for Helsinki.

Den 16. Maj Talling til Helsinki til Franks Ø

Tallink Hotel er et meget bekvemt hotel hvis man skal videre næste dag. Værelserne er ok, men hold nu kæft en larm der er på sådant et hotel, hvor en flok fulde finner har været på tur i Tallinn. For mit vedkommende blev der ikke sovet meget den nat, og så bliver der iøvrigt lyst ved omkring 5 tiden!! Men dronningen sov helidigvis rigtig godt.

Kørsel ombord på færgen gik perfekt, cyklen blev surret, og vi kunne bevæge os op til restuaranten. Vi havde noget der hed Star Class, skal lige hilse og sige, at der ikke var meget stjerne over det. Der var en larm uden lige, og når man så ikke har sovet for godt, var det lige prikken over i’et.

Fik hurtigt undersøgt at også på en færge kan man opgradere til Business Class. Det tog ikke mange sekunder og livet var dejligt igen.

En smuk sejltur med sol fra en skyfri himmel.Klar til at køre om bor -  surring af cykel - business klasse, med gratis kaffe, så er vi klar - dejlig tur ud af Tallin

Den 16. Maj Talling til Helsinki til Franks Ø

Video Ankomst Hensinki

Videio - tur til lystbådhvavn

Vi fik hurtigt beautyboksen ombord på båden, og afsted det gik ud gennem fjorden til øen Rågskær hvor Tina, hans hustru ventede.

Et fantastisk sted, stille og roligt – man kan bare ikke andet end slappe af og gå i badstue, balsam for sjælen. For mændene foregår det normalt på den måde at, første omgang bliver man varmet godt op, så går man ud og sætter sig på verrandaen får pilsner, og er klar til anden omgang. Sidst jeg var med Frank på øen, hoppede vi i vandet, da var vandet vel omkring 10-15 gr. ret koldt, men nu var vandet kun ca. 4-5 gr. lige koldt nok.

Vi havde en skøn dag og aften, røgede mini sild, Elg steak med god rødvin, og efterfølgende diverse driks, jeg sov rigtig godt den nat – der var totalt stille på øen. Lidt specielt var toiletet, et tørkloset i et skur, ikke lige hvad vi er vandt til, men det fungerer.


Turen ud til øen - båd sikkert fortøjet - vores dejlige hytte (med egen badstue) for en nat.

Klar til velkomst øl - med efterfølgende kaffe på bagterassen - rundtur på øen.

Der røges mini sild - go mad og hygge med gode drikkevarer - beautyboxen er pakket igen  - skipper på plads og der er afgang.

Tænk at kunne lægge til helt op til en ø, og kunne gå lige i land - på mange af øerne er der stadig heltids beboere.

Endnu engang tak for et dejligt ophold og hggeligt samvær, håber vi kan gøre gengæld, når vi er kommet på plads i vores nye hjem.

Frank er vokset op på øen, det var således at tilbage i gamle dage boede mange lods på øerne. En lods er en person, der hjælper og rådgiver med at føre skibet igennem et farvand. De fik på den tid ikke penge for deres arbejde, i stedet fik de en del af en ø, hvor de så kunne bygge deres hus. De fleste af Franks forfædre har derfor haft stor indflydelse på mange af de øer, der ligger ud for Helsinki. De har blandt andet været forgangsmænd for, at der blev bygget skoler mm. Frank har arvet en andel af den ø han har ferie hus/huse på, og det er en selvfølge at det går i arv til næste generation, øerne en rigtig perle.Den 17. Maj – Helsinki

I dag kørte vi ind til Helsinki, utrolig smuk og moderne by omgivet af vand. Der er noget med byer og vand, det gir ligesom det sidste. Prag og Budapest er utrolig smukke og hyggelige, men vi er begge enige om at vandet lige giver det sidste, nok fordi vi begge altid har boet tæt på vandet.

I aften vil vi spise Italiensk, vi skal have lidt let i maven. Turen i morgen går til Turku, hvor vi skal med natfærgen til Stockholm.Sporvogne i alle større byer,          Hvor ser færgerne bare kæmpe ud     1000 vis af hængelåse, det må             Bare et skønt billede

hvor blev de lige af i CPH!              når de læggger til ved kajen              have noget med kærlighed at gøre

Billeder fra Helsinki som har ca. 700 T indbyggere, med Esbo, Grankulla og Vanda har Storhelsinki over 1,4 million indbyggere

En dejlig by der helt klart er et besøg værd.                               Lige lidt hjemve:-)

Den 18. – Helsinki – TurkuVi tog den gamle vej til Turku, det var kun godt 160 km, så der var ingen grund til at at tage motorvejen. Vi havde lidt småregn indimellem, men ellers var det alle Mc’er drøm, go landevej der snor sig igennem landskabet mellem en masse små indlandssøer.

I Turku fik vi froskost på en lille restuarnat nede ved havnekanalen, dårlig Pizza men god øl.


Dobbeltjek altid tid sted og dato!!

Tiden var inde til at tjekke sejlplanen, det værste ved at tjekke de forskellige bookinger er hvis enten tidspunkt er forkert eller stedet er forkert. I dette tilfælde var stedet forkert!! Turen var bestilt med App’en ”aFerry” tastet Turku ind som afgangshavn og Stockholm som ankomst havn. Jeg havde bare ikke lige set at den også tog Helsinki med som afgangshavn. Pisse sur kørte jeg hen vil Viking Line kontoret og foklarede dem situationen. De kunne selvfølgelig ikke gøre andet end ændre bookingen til en færge næste dag, da der ikke var plads på færgen, der gik samme dag. Der var plads til Gitte og mig,men ikke til BMW’en, da den i systemet tæller som en bil, og der var fuldt optaget. Eneste mulighed var, at vi kørte derud kl. 19:00, om der muligvis ville være plads. Vi var rigtig heldige og kom alligevel med, dagen var igen reddet. Vi kom blot til Stockholm kl. 06.30 i stedet for kl 10.00, men dog bedre end at komme om aftenen, som ellers ville have været tilfælget hvis ikke der havde været plads.Flot parkeirng foran Pizza rest.

yes der var plads - livet er dejligt

Noget af en børge vi skal med

Det glider bare lige så stille derudaf

Viking Line kan varmt anbefales, ikke kun fordi vi fik vores billet lavet om, selvom det var en kanon service. Der er styr på tingene, vi havde fået nøglekort udleveret til vores kabine inden vi kørte ombord, så vi kunne gå hen med bagagen. I restuaranten fik vi første klasses service, og nok en af de bedste steaks samt rødvin vi har fået på turen.

Vi behøvede ikke engang at stille alarmen, da fjernsynet tænder og fortæller at skibet snart er i havn.


En rigtig god oplevelse, specielt efter at vi troede at skulle have overnattet I Turku.   

Den 19. Maj  - Indsejling og ankomst Stockholm

Indsejlling til Stockholm - fantastisk flot, skal opleves

skibet glider lige så stille gennem vandet, ikke en lyd fra motorerne, utroligt. 

Video  - ankomst Stockholm

Gitte får lidt rocker snak

Hotel Sven med restuarant og baggård hvor BMWèn fik et lille hjørne.   

Stockholm er en fantastisk by, utrolig smuk/fantastiske bygningsværker, vandet der grænser helt og til cafe livet, er med til at at atmusfæren er helt i top, det er priserne desværre også. Stockholm har ca 2.2 mill indbyggere.

Vi havde bestilt hotel på Cafe og Hotel Sven - Vintappare, meget lille hotel med en fantastisk atmosfærre - lille restuarant hvor vi kunne få morgenmad og frokost, ingen mulighed for at spise om aftenen, vidste vi på forhånd, hvad vi ikke vidste var at vi havde fået hele overetagen, som var på ca. 50mm, så kan i selv regne ud, at det ikke var noget stort hotel. Trappen op til lejligheden var meget var som en hønsestige, godt vi ikke havde store kuffertner med, parkeringsplads var der heller ikke noget af, så BMWèn fik lov til at holde i baggården.


 

Den 20. Maj  -  Turist i Stockholm. rist i Stockholm.

Vidoe over øresundsbroen

Den 21. Maj - Stockhom til - København.

Den 21. Maj - Stockhom til - København.

Turen til København er smuk, men meeeeeget lang, godt 650 KM, vi tager et frokost stop ved søen Vättern, næststørste sø i Sverige.


Efter vi forlod Vättern bekynder skyerne mere og mere at ligne REGN og da vi er 75 km fra broen styrter det ned, vi holder en kort pause, og forsætter med lidt småregn, da vi kommer til øresundsbroen er der tørvejr igen.


Ved 18 tiden kører vi ned af Flensborggade, hvor Nanna venter os med stor spænding.Så er Så er der parkeret lige nedenfor Nanna`S lejlighed!!

Velkomst med gl. Dubai venner,

Tak til Birgitte og Klaus. Tak til Birgitte og Klaus.

Tak til Birgitte og Klaus.

Store datter og svigersøn havde taget turen fra Kolding - ikke et øje tørt, bare så dejlig - Junior og familie kunne desværre ikke være der 

Skønt at være tilbage og være turist i vores egen hovedstad - Københvan, som igen er kåret som verdens bedste by - ikke uden grund, det kan vi godt være stolt af. 

Frokost i Tivoli, hvor ellers!


Mor og datter var "næsten"

uadskillige, nyder at være sammen igen

Den 24. Maj - København - Aabenraa (hjem.....)

Vidoe over lillebælts broen

Så var tiden inde til sidste etape på "Tour de Dubai to Denmark" turen går stille og roligt igennem det danske land, først storebæltsbroen så lillebælt og ja så er vi næsten hjemme, vi stopper op ved bygrænsen for at filme det sidste stykke hjem :-)

Video over det sidste stykke /velkomst til Skovpaken, vores nye hjem. 

Video over storebælt.

Fangtastisk velkomst - arrangeret af svigermor.


Familie og venner - helt utroligt dejligt, et uforglemmeligt øjeblik.

Set i bakspejlene:


Beslutningen om at køre hjem til Danmark efter 9 år i Dubai, har efterfølgende vist at at være den helt rigtige beslutning,

det er til dato den største oplevelse vi har haft sammen, derudover var en god af slutning på 9 fantastiske år i mellemøsten. Havde vi sat os i en flyver for efter 6 timer at lande i Hamborg og mandag melde sige ind i systmet igen.


På denne måde fik vi en tid til at igen og igen at tale de 9 år og hvor heldige vi har været at have haft muligheden for dette eventyr.


På det tidspunkt vi tog beslutnigen om at rejse var lige da Muhamed krisen var på sit højeste, så vi var dengang meget spændte, men heldigvis uden grund.


Jeg personligt har haft muligheden for at rejse i hele mellemøsten og nordafrika - fik enda tilbudt job i Saudi Arabien, men Gitte takkede pænt nej.


Vores tur blev på godt 12.000 KM og over 49 dage, om vi ville gøre det igen? pt - nej, ikke lige den rute, der sker der for meget i området lige nu, hvis der var fred og ro - ingen problem!!


Vi er begge blevet grebet af at køre Motorcykel, det er en dejlig fornemmelse - om vi begge kan li det, JA - og det er ikke noget jeg bare siger.

Tredie etape 3070 KM Ialt ca 12.000

Hvis der er nogen der er intersseret i at høre mere om turen, som foredrag eller lignende er i velkommen til at kontakte mig, kontaktes på:

 

Mail: gunnar@knielsen.net

Tlf  : +45 4034 7480

12.000 KM

49 dage

18 lande M/Danmark:


Iran - Armenien - Georgien - Tyrkiet - Bulgarein -

Makedonien - Albanien - Montenegro - Kroatione - Slovenien - Tjekkiet - Polen - Litauen - Letland - Estland - Finland - Sverien - Danmark


Der er lagt en del vidioer op på Youtube, de begynder alle med:


Eks:

MC Tour Dubai to Denmark ( Kroatien osv

MC Tour Dubai to Denmark ( Polen osv