Golftur 2022 - Bytur Abu Dhabi

Tirsdag den 23. November

Dagstur til Abu - Dhabi


Bytur i Abu Dhabi, hvor vi bla. skal besøge 

Grand Mosque - Louvre mm.  et helt eneståen byggeri.


og

for dem der var med 2019

spilles der Golf på Yas Link
Par 72 på 4.968 Meter

 
Abu Dhabi er hovedstaden i United Arab Emirates.
Emiratet er det største af de syv, der udgør de Forenede Arabiske Emirater, og er desuden hjemsted for de Forenede Arabiske Emiraters regering, byen er den næststørste i de Forenede Arabiske Emirater med 1.000.000 indbyggere, Abu Dhabi ligger ca. 1 timers kørsel fra Dubai, til formålet har vi lejet en bus, 1 par ad de største seværdighed i UAE ligger i Abu Dhabi - The Grand Mosque Emirates Palads - Emirataes Palads  som vi skal ind og se på vores tur. 

Lige noget for børenebørnere

Emirates Palads 

Hit for børnebørne. 

Emirates Palads blev tegnet af den britiske arkitekt John Elliott. Designet af hotellet sigter mod at indarbejde traditionelle arabiske elementer som grand dome og 114 mindre kupler spredt over bygningen.


Byggeri blev påbegyndt i december 2001 - Konstruktion omkostningerne var omkring

3 Bilion USD.


Det tilladt som turist at besøge Paladset, man skal dog huske at have et par lange bukser med, da korte bukser ikke  er tilladt.


Meget impornerende og spændende byggeri, helt sikkert et beøsg værd - efter besøg i Mosquen og Paladset er vi klar til en forfriskning på en strand cafe lige i nærheden.


Efter forfriskninger går turen videre til Saadiyat Island som er et turisme-kultur projekt, vi aner pt. ikke hvor langt de er kommet med projektet, på Emirtates Palads var der på et tidspunt en udstilling med hvad øens skulle indeholde  - se nedenstående billede.

Far - her kan man købe sin egen lille ÆGTE guldbare 


Fint skat!!!!

Grand Mosque

Vi går i det kulturelle hjørne igen hvor turen går til Abu Dhabi, her vi skal se "The Grand Mosque" utrolig  flot byggeri, byggeriet statede i 1996 og åbnede i 2007. Det dækker et areal på mere end 12 hektar, eksklusive udvendig landskab og bilparkering. I to år blev det stemt til det næststørste seværdighed i verden.


Mere end 3.000 arbejdere og 38 underentreprenører deltog i  konstruktionen. Naturmaterialer blev valgt til meget af dets design og konstruktion på grund af deres langvarige kvaliteter, herunder marmorsten, guld, halvædelsten, krystaller og keramik. Håndværkere og materialer kom fra mange lande, herunder Indien, Italien, Tyskland, Egypten, Tyrkiet, Marokko, Pakistan, Malaysia, Iran, Kina, England, New Zealand, Republikken Makedonien og De Forenede Arabiske Emirater.


The Grand Mosque er stor nok til at rumme over 40.000 til bøn, mens hovedbønnen kan rumme over 7.000. Der er to mindre bønner med en kapacitet på 1.500, hvoraf den ene er kvindernes bønnesal.


Sheikh Zayed Grand Mosque har mange specielle og unikke elementer: Gulvtæppet i hovedbønnen anses for at være verdens største tæppe. Dette tæppe måler 5,627 m2. Vægten af dette tæppe er 35 tons og er overvejende lavet af uld (stammer fra New Zealand og Iran). Der er 2.268.000.000 knob i gulvtæppet, og det tog cirka 2 år at lave.


Sheikh Zayed Grand Mosque har syv importerede lysekroner fra firmaet Faustig i München, der indeholder millioner af Swarovski krystaller. Den største lysekrone er den næststørste chandelier i en moske, den tredjestørste i verden og har en diameter på 10 m og en højde på 15 m.


De 96 søjler i hovedbønnen er beklædt med marmor og indlagt med perlemor, et af de få steder, hvor du vil se dette håndværk.


Pris: ikke oplyst!!!!

 

Nicolai, pære dansk - var på besøg hos os, men skulle bære en såkaldt 

Disch Dash 

Efter bytur går bussen tilbage til Yas Liks 

hvor vi spiser - med forhåbentlig denne udsigt udsigt og solnedgang,

herefter går turen går tilbage til Hotellet.