Golf Tur Dubai 2019

Har talt om det mange gange og tænkt meget over det - nu gør vi det!!Seværdighed/Golf Tur


til ørken staten Dubai - eller som jeg ynder at kalde det "sandkassen".


For de der ikke ved det, har min kone og jeg boet i Dubai i 9 år, vi havde en fastastisk oplevelse, og det vil vi gerne dele med andre, samt kombinere dette med nogle runder golf på nogle af verdens bedste golfbaner.

Tur for dem der lyst til at komme ud i ørkenen og lege.

Turen vil foregår i november 2019, det er der flere grunde til, den vigtigste er, at temperaturen er helt fantastisk på det tidspunkt


ca. 25 gr. og lav fugtighed.

For os, golf fanatiker, så spilles den sidste turnering på Europaturen


"Race To Dubai"


ikke at vi skal se golf alle 4 dage (selvfølgelig op til hver enkelt) men finaledagen er helt sikker for Gittes og mit vedkommende - det er en oplevelse i verdensklasse - til dato har entre været gratis.


Dato for turen. 


Afrejse fra Kastrup:   14.  november 2021

       Goodby Dubai:        27.  november 2021   

Fantastisk par 3 green - hul 17 på Jumeirah Golf Estate

hvor der spilles Race To Dubai

Det første store vartegn der blev bygget i Dubai var en Hard Rock Cafe - cafeen åbnede deceber 1997 - og lå 22 km fra byen Dubai - det var en afstand på 22 km hvor der ikke var andet end ørken - bygningen blev jævnet med jorden i 2009, fordi infrastrukturen krævede en bro der hvor bygningen lå - i den periode var Dubai vokset forbi Hard Rock Cafe.


     

Et andet stort byggeri - vartegn er Burj Al Arab "Tårnet af Arabien" Sejlet i daglig tale - et fantastisk flot byggeri, med restauranten Al Muna - der ligger oppe i vingen, der går en lille sjov historie om vingen - nogen mener at byggeriet ude fra vandet ligner et kors - det siges at Sheiken påtænkte at ændre byggeriet, dette er dog aldrig sket, og om det er sandt vides heller ikke.


Et besøg værd for "Friday Bruch" dette bliver dog ikke en del af arrangementet - men vi er selvfølgelig behjælpeling med bord reservation hvis nogen skulle have intersse i dette.


   

Da Dubais udvinding af olie er begrænset i forhold til Abu Dhabi, satsede man mere på at fremme sin økonomi ved at satse på industri og serviceerhverv.


Ud over at der er bygget et hav af Free Zone områder - er der stadig liv i den gamle del af byen hvor det hele startede med handel til omkring liggende lande - vi skal selvfølgelig en tur ind til den gamle bydel, hvor man kan se de gamle træskibe blive lastet med alverdens ting og sager - hvis du vil købe noget - så husk!! her pruttes der om prisen.


Den største free zone er Jebel Ali Free Zone, i daglig tale Jafza, her er der mere end 7.000 globale virksomheder. Dette omfatter ca. 100 af Fortune Global 500 virksomhederne. Frizonen bidrager med 21 pct. af Dubais BNP på årsbasis, og den opretholder beskæftigelsen af mere end 144.000 mennesker i De Forenede Arabiske Emirater. I 2015 genererede Jafza handel til en værdi af 87.6 billion USD.


Der er mere end 30 Free Zoner i Dubai, men Jebel Ali er klart den største, det var også her jeg startede firma for Europart Tyskland.    

Karama:


Marked hvor du kan købe "kvalitets fake" til priser man tror det er løgn!


Lige fra sko - tasker - poloer til mærkevare ure, som Omega - Tag Heuer osv.

 

Lotte - håber det ok jeg har brugt dig som model :-)))


Støvlerne var var ok - og bruges efter forlydende stadig.

Dubai Creek, med det gamle marked - Gold Souk og meget mere.

Vi skal selvfølgelig ind og se det gamle Dubai - ind og se hvor det hele startede - med træskibe der leverede varer til alle MENA landene, hvilket de gør den dag i dag- selvom der er bygget kæmpe moderne Free Zoner - men her på det gamle marked, SKAL der "pruttes" om prisen.

Nok om seværdigheder for denne gang - nu må vi jo ikke glemme golfen

Umiddelbart har jeg tænt mig at vi skal spille 5 runder golf:


  • Emirates Golf Club (EGC) banen heder Majlis- vores hjemme klub i 9 år, også på denne bane hvor der spilles Omega Dessert Classic, som er en del af Europa Touren. 


Det er selvfølgelig op til hver enkelt hvor meget man vil spille.

Driving range -  fed kulisse 

Hul 3 Majlis - par 5 - 569 yd = ca 520 meter

Hul 1 Majlis par 4 - 452 yd = ca 413 meter

Hul 13 Majlis - par 4 - 462 yd = ca 422 meter

Hul 8 - par 4 - 453 yd = ca. 415 meter man skal lige over lidt "sandkasse"

Hul 10 Majlis par 5 - 542 yd ca 495 meter

  • Dubai Creek Golf Club - søsterklub til Emirates Golf Club, er forøvrigt redesigned af Thomas Bjørn - ligger som en oase i den gamle bydel.

Fantastisk Tee sted - drive over vandet på fairway fra en platform 

Indgang Dubai Creek klubhus

Hul 6 par 4 - 407 yd =  ca 372 Meter


Hul 18 par 4 - 421 yd =  ca 384 Meter

Hul 19 - en mere fantastisk afslutning findes næppe - ligger lige op af Dubai Creek, hvor vi i det fjerne kan se Burj Kalifa højt hævet over alle andre skyskrabere

Kan man drikke øl i Dubai efter en runde golf - ja det kan man!!

Så er der vist golfet nok for et par dage - vi skal ud af have en på opleveren - et godt mål ville være - Dubai Mall og Burj Kalifa - verdens højeste tårn.

Dette fyrværkeri af et springvand skal opleves, nogen vil nok sige "det har vi da set i Los Angeles, ja også kanon flot, vi har set dem begge - dette slår alt.

Så er der lige verdens højeste byggeri, et "KÆMPE BYGGERI" det æ helt vildt - som vi ville sige det på sønderjysk - og er med sine 828 meter den højeste menneskeskabte bygning, der nogensinde er bygget. Konstruktionen af bygningen begyndte den 21. september 2004. Efter flere udskydelser var tårnet færdigbygget i 2009 og blev indviet den 4. januar 2010, mere end 12.000 menesker var på kontrakt for at lave byggeriet. Der er 900 lejligheder i tårnet, så der bor ca. 2.700 i denne bygning. Det første og eneste Armani Hotel ligger i Burj Kalifa. Der er en udsigts platform på 124 etage - indenfor selvfølgelig - pris for 1,5 time ca. Dkk 250,- til at overskue - biletter bestilles på nettet - vi hjælper med bestilling.

  • Udsigt fra 124 etage                                          Den lille bygning midt i billedet har                                                                              63 etager                             

    Så golfer vi lidt igen


Faldo Course - ligger som en bane rundt om Majlis - en 18 huls fuldt belyst bane til kl. 24:00 - et must - skal prøves.

At spille aften golf er noget helt speicelt, i november er det mørkt omkring kl. 18.30, og da de fleste ikke har et helt almindeligt 8-16 job, var det så fedt da vi fik en 18 hul´s par 72, 6450m, fuldt oplyst bane. Det er ikke kun lidt men meget specielt og udfordrende at spille Faldo, men man vænner sig til at bolden "lige" forsvinder et øjeblik i drivet - kan man ikke finde sin bold på hul 8 - par 3 Hul 159 M - så kig lige i koppen.

  • Jumeierah Golf Estate - Som alle ved "Race to Dubai" banen - denne afslutnings turnering afholdes i det tidsrum vi er der, og - vi skal selvfølgelig ud og se golf - hvor meget er op til hver enkelt.

Det har til dato været gratis entre, det var det også i 2019, så går ud fra at det også er tilfældet i år.

Vi skal selvfølgelig efterfølgende spille banen - "once in af lifetime chance" med mindre den er optager til sponsorer!! - og det er den desværre, har jeg fået at vide efter jeg lavede 1 udkast til denne side!! øv

Skræmende hul 18, lille å hele vejen op af hullet - afsluttende med vand foran greeen. 

Dagstur til Abu Dhabi


Abu Dhabi er hovedstaden i United Arab Emirates. Emiratet er det største af de syv, der udgør de Forenede Arabiske Emirater, og er desuden hjemsted for de Forenede Arabiske Emiraters regering, byen er den næststørste i de Forenede Arabiske Emirater med 1.000.000 indbyggere, Abu Dhabi ligger ca. 1 timers kørsel fra Dubai, til formålet har vi lejet en bus, den største seværdighed i UAE ligger i Abu Dhabi - The Grand Mosque den skal vi selvfølgelig ind og se på vores tur. 

For de der vil forsætte med det kulturelle går turen videre - for dem der gerne vil spille en runde golfi i Abu Dhabi findes der en lidt speciel bane


Yas Links

Par 72 på 4.968 Meter


Planen vil være at de der vil spille golf - sættes af ved Yas Links, imedens resten fortsætter med bussen, hvor næste stop vil være

.

Vi går i det kulturelle hjørne igen hvor turen går til Abu Dhabi, her vi skal se "The Grand Mosque" utrolig  flot byggeri, byggeriet statede i 1996 og åbnede i 2007. Det dækker et areal på mere end 12 hektar, eksklusive udvendig landskab og bilparkering. I to år blev det stemt til det næststørste seværdighed i verden.


Mere end 3.000 arbejdere og 38 underentreprenører deltog i  konstruktionen. Naturmaterialer blev valgt til meget af dets design og konstruktion på grund af deres langvarige kvaliteter, herunder marmorsten, guld, halvædelsten, krystaller og keramik. Håndværkere og materialer kom fra mange lande, herunder Indien, Italien, Tyskland, Egypten, Tyrkiet, Marokko, Pakistan, Malaysia, Iran, Kina, England, New Zealand, Republikken Makedonien og De Forenede Arabiske Emirater.


The Grand Mosque er stor nok til at rumme over 40.000 til bøn, mens hovedbønnen kan rumme over 7.000. Der er to mindre bønner med en kapacitet på 1.500, hvoraf den ene er kvindernes bønnesal.


Sheikh Zayed Grand Mosque har mange specielle og unikke elementer: Gulvtæppet i hovedbønnen anses for at være verdens største tæppe. Dette tæppe måler 5,627 m2. Vægten af dette tæppe er 35 tons og er overvejende lavet af uld (stammer fra New Zealand og Iran). Der er 2.268.000.000 knob i gulvtæppet, og det tog cirka 2 år at lave.


Sheikh Zayed Grand Mosque har syv importerede lysekroner fra firmaet Faustig i München, der indeholder millioner af Swarovski krystaller. Den største lysekrone er den næststørste chandelier i en moske, den tredjestørste i verden og har en diameter på 10 m og en højde på 15 m.


De 96 søjler i hovedbønnen er beklædt med marmor og indlagt med perlemor, et af de få steder, hvor du vil se dette håndværk.

 

Emirates Palads blev tegnet af den britiske arkitekt John Elliott. Designet af hotellet sigter mod at indarbejde traditionelle arabiske elementer som grand dome og 114 mindre kupler spredt over bygningen.


Byggeri blev påbegyndt i december 2001 - Konstruktion omkostningerne var omkring 3 milliarder USD.


Det tilladt som turist at besøge Paladset, man skal dog huske at have et par lange bukser med, da korte bukser ikke  er tilladt.


Meget impornerende og spændende byggeri, helt sikkert et beøsg værd - efter besøg i Mosquen og Paladset er vi klar til en forfriskning på en strand cafe lige i nærheden.


Efter forfriskninger går turen videre til Saadiyat Island som er et turisme-kultur projekt, vi aner pt. ikke hvor langt de er kommet med projektet, på Emirtates Palads var der på et tidspunt en udstilling med hvad øens skulle indeholde  - se nedenstående billede.

Bagerst i billedet kan i se en padehatte, det er Louvre Abu Dhabi, et kunst- og civilisationsmuseum. Museet blev oprettet den 8. november 2017. Det er en del af en tredive års aftale mellem byen Abu Dhabi og den franske regering. Det er cirka 24.000 kvadratmeter stort, med 8.000 kvadratmeter store gallerier, hvilket gør det til det største kunstmuseum på den arabiske halvø. De endelige omkostninger ved byggeriet forventes at være ca. 600 mio. EUR. Derudover blev 525 mio. USD betalt af Abu Dhabi for at være tilknyttet Louvre-navnet, og yderligere 747 mio. USD vil blive udbetalt til gengæld for kunstlån, særlige udstillinger og ledelsesrådgivning.

Nedenstående er billeder som Louve ser ud i dag - vi besøgte stedet da vi var dernede november sidste år. 

Efter besigtigelse af Louve passer det nok nogenlunde med at golferne er ved at være færdig med 18 huller på Yas Links, som ligger 20 minutters kørsel fra Louve, Yas Links har en dejlig terasse, måske er vi så heldige at være vidner til en skøn solnedgang.

Yas Links er er en Par 72 bane på 4.968 meter

Efter en lang dag går turen tilbage til hotellet, er sikker på at alle har haft en dejlig dag, om det er serværdigheder eller golf.

Vores hotel ligger ikke langt fra The Mall of the Emirates - et dejligt indkøbscenter hvor "vi" har tilbragt mange timer, når der er omkring de 35 - 40 grader udenfor, er det en hel befriselse at komme ind i Mall´en hvor temperaturen liger på omkring 20 - 25 gr. og skulle man have lyst til en tur på ski eller snowboard er dette også muligt - her er der minus grader.   


Mall of the Emirates med indendørs skibakke

Bab Al Shams Dessert Resort & Spa - ligger midt i ørkenen, ca. 50 KM fra Dubia - total afslapning hygge kolde drinks ved poolen osv

   

   Priser Hotel - golfbaner - busture MM,

   se nedtående. 
   
   Spørgsmål - så skriv til mig på

 

   Gunnar@knielsen.net


   Tlf: 4034 7480 Fantastisk hygge i den Irske pub.


Er afprøvet ved vores besøg i marts.  

Vil skal selvfølgelig ud at se Race To Dubai - det har til dato været gratis - går jeg stærkt ud fra det også er i 2019 !!!!


Alternativ til Earth er Al Zoha -Golf 

Course - Ajman - Der er reserserveret tider!!!

Yas Links Golf Course  - til dem der ikke vil med by rundtur i Abu Dhani, og kun vil se

The Grand Mosque 

Da vi boede i Dubai havde Emirates Golf Club

20 års jubilæum - vi var medlem af klubben og det blev behørigt fejret.


Vi fik alle en video om byggeriet - helt utroligt


Tryk på nedenståen link og i får en forsmag på videoen - den fulde længde når vi mødes igen inden afgang.   


WADI SWAT PASSENDEGERS TRANSPORT


klarer transporten.

Hvornår hvad kalender


Pris eksempler fra vi var dernede i februar.

Taxi til lufthavn til hotel Rotana 180,00AED x 1,8  324,00 DKK

Taxi til Strand fra  hotel Rotana   30,00AED x 1,8   54,00 DKK

Taxi fra Strand til  hotel Wesin    20,00AED  x 1,8  36,00  DKK

Taxi fra Westin til  One and Only 25,00AED  x 1,8  45,00  Dkk  

Taxi fra Hotel til Mall of Emirates 40,00AED  x 1,8  72,00  DKKRestuarant Solis Palmen 6 voksne ialt DKK 996,- incl. drikkevarer dray nicht = vand

Pizza Hotel Westin - 4 personer DKK 782,- excl. drikkevarer

The Meat Compagni 6 personer DKK 911,-

 
Bastakiah, som også ligger i den gamle bydel, det man nok vil kalde "den pæne side".


Spændende og utrolig flot og hyggelig.

Bastakiah Nights Restaurant
Pris eksempler som jeg har fundet på nettet!!!

 

  1.  Barer & klubber

Taxi er en udmærket måde at komme omkring i UAE på en billig og nem måde.

At kalde Dubai for en billig by vil være forkert. Men der er ting at lave i Dubai, som ikke kræver et stort budget. Selv om nogle priser i Dubai ligger i overkanten, så kan man finde på masser af sjove aktiviteter, som er billige eller ligefrem gratis. Her er et overblik over almindelige priser i Dubai.


Hvad koster en øl i Dubai?

Præcis som herhjemme afhænger det af, hvor du får øllen serveret. Hvis du tager på den fineste rooftop-bar i Downtown Dubai, så kommer du med garanti til at betale en del. Men på en gennemsnitlig bar eller restaurant koster en øl i Dubai ca. 70-90 kr. 


Bemærk at alkoholkulturen i UAE ikke er ligeså liberal som i de nordiske lande. Det er f.eks. forbudt at drikke alkohol offentligt.


Hvad koster en taxi i Dubai?

Taxi er en udmærket måde at på en billig og nem måde at komme rundt på.


Så hvad koster en taxi i Dubai? For en tur på cirka 3 kilometer betaler du kun 25 kroner.Hvilket fund! Din tegnebog kommer altså ikke til at påvirke din bevægelighed i byen.


Hvad koster mad i Dubai?

Hvorfor ikke prøve den lokale fast food-favorit Shawarma til frokost?


Vil du komme billigt omkring det, så kan du få en lettere frokost for 40-80 kroner. At købe mad i en dagligvarebutik er prismæssigt nogenlunde som herhjemme.


Hvad koster en middag i Dubai?

Også her kan du vælge mellem bekostelig fine dining og prisvenlige lokale spisesteder. En lettere middag i Dubai koster som regel mellem 60 og 100 kroner.


Andre eksempler på priser i Dubai:

  • Metro: ca. 5 kr.
  • Taxibåd/Abrabåd over Dubai Creek: ca. 2,50 kr.
  • Biografbillet: 100 kr.
  • Benzin, 1 liter: 5,50 kr.
Deltagere på turen 

Video fra turen - klik på " Tour Dubai 2019" 

LIdt billeder fra Turen

Tour Dubai 2021


Da vi må gå ud fra at vi

er "back to normal" i

2021


Planlægger vi en ny tur til 

sandkassen i november

måned.


Er du-i intersseret så

send en uforpligtende

mail til os på


gunnarp@knielsen.net